2/B Sınıfı  Loop-Art Adventures : Artistic Unplugged Coding for Kids eTwinning projesi

2/B Sınıfı Loop-Art Adventures : Artistic Unplugged Coding for Kids eTwinning projesi

20.10.2023 201

Okulumuz  sınıf öğretmeni Funda TURMUŞ  rehberliğinde ,  2/B sınıfı öğrencileri,Loop-Art Adventures : Artistic Unplugged Coding for Kids  eTwinning Projesi çalışmalarına;kodlama etkinlikleri,adım adım döngü talimatlarını takip ederek kağıt üzerinde farklı desenler oluşturma etkinliği  ve  logo tasarımıyla başladılar.Türkiye(13),Yunanistan(66), Romanya(19), Hırvatistan(10), İtalya(5), Portekiz(2), İspanya(1),Arnavutluk(1), Sırbistan(1)’dan öğretmenlerin ve öğrencilerinin birlikte çalıştığı  eTwinning projesinin   hedefleri;Öğrencilerimizin,kodlama kavramlarına giriş, yaratıcılığın artırılması, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, çocukların kalıpları tanımasına ve anlamasına yardımcı olmak, güvenli internet, STEM faaliyetlerine ilgiyi artırmak, AB CodeWeek etkinliklerini teşvik etmektir.

Ekim ayı çalışması kapsamında öğrencilerimiz,proje etkinliklerimiz ve  logo tasarımı hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler,sınıf öğretmeni rehberliğinde  web 2 araçlarını kullanarak,fikir birliği ile  projeleri için  logo  hazırladılar.

Sınıfımızda farklı kodlama etkinlikleri yaparak AB Codeweek etkinliklerine katıldılar.Öğretmenimize ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

20-10-202320-10-2023