Book,I and The World

"BOOK I AND THE WORLD"

"Kitab, mən və dünya"Avrupa projesi

18.12.2023 105

Okulumuz sınıf öğretmeni Funda TURMUŞ  rehberliğinde,2/B sınıfı öğrencileri;Book I and the World eTwinning projesi öğrenci tanışma toplantısını okulumuzda çevrimiçi olarak gerçekleştirdiler.Azerbaycan(8),Türkiye(8),Romanya(3),Finlandiya(2),Letonya(1),Hırvatistan(1), İtalya(1),Gürcistan(1) ülkelerinden öğretmenlerin ve öğrencilerinin katıldığı görüşmede;öğrenciler yaşadığı ili ve okuduğu kitapları tanıttılar, masal kahramanlarının çizdikleri resimlerini  paylaştılar."Kitap Sevgisi"konulu şiirler okundu ve şarkılar söylediler.

Projemiz,3-10 yaş arası çocukların kitaplara ilişkin hayal güçlerini genişletmeyi,kitapların özünü anlayarak sevgiyi yaratmayı ve paylaşmayı amaçlıyor. Çocukların araştırma, sorgulama,karar verme,planlama,eleştirel düşünme,analitik düşünme ve problem çözme gibi yaşam becerilerini kazanmalarına destek olacağız.İşbirliği yaparak,hikayeler yaratarak,hipotezler üreterek kendi kitaplarını ve kütüphanelerini oluşturacaklar.Fikirlerini daha erişilebilir kılmak için Web 2 araçlarını kullanacaklar.Kitap ve kütüphanelerden bilinçli yararlanma alışkanlıklarını öğrenecekler.İletişim çemberini genişletecekler ve yeni beceriler kazanacaklar,kitapların dünyasını keşfedeceklerdir.

18-12-202318-12-202318-12-2023