Universal Values With Art Projesi Kapsamında Anasınıfımızda Yapılan Çalışmalar

12.05.2023 127

Okulumuz müdür yardımcısı Esin Öztürk'ün proje ortağı olarak yürüttüğü Universal Values with Art Avrupa Projesi kapsamında anasınıflarımızda çalışmalar yapıldı.Evrensel değerlerin sanatla ifade edilmesini hedefleyen projede öğrencilerimiz 'Arkadaşlık' değerini öğrenerek bileklik yaptılar. 'Sevgi ' değerini çalışırken,öğrencilerimiz sevginin onlar için ne demek olduğunu,sevgilerini nasıl gösterdiklerini ifade ettiler.Daha sonra sevgiyi anlatan bir resmi tuvallere çizip diledikleri gibi boyadılar.'Dayanışma' değeri ile ilgili olarak öğrencilerimiz Web 2.0 araçlarını kullanarak e kitap hazırladılar.Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle,öğrencilerimiz oluşturdukları hikaye kitabında depreme vurgular yaparak ülkemizde sergilenen dayanışma örneklerine değindiler.Öğrencilerimiz yapılan çalışmalar sonucunda hem duygularını sözel olarak hem de bir ürün ortaya koyarak ifade etme becerisi kazandılar.